Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

11 residents completen la seva formació com a especialistes a Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit l'acte en reconeixement als metges i infermeres que han finalitzat el seu període formatiu com a especialistes als centres del Consorci Hospitalari de Vic`i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic

Després de passar entre 2 i 5 anys de formació, segons la seva especialitat, un total d'11 residents formats al Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic finalitzen aquest mes de maig l'etapa docent per convertir-se en especialistes. Aquest dimarts es va celebrar a l'Hospital Universitari de Vic un acte per donar-los un merescut comiat i per reconèixer la tasca realitzada, tant per aquests residents, com pels seus tutors i les desenes de professionals que han participat en la seva formació.

En concret, finalitzen la seva formació una metgessa de Medicina Interna, un metge de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (especialitats que requereixen 5 anys de formació), tres infermeres llevadores, 1 infermera especialista en Geriatria i 1 infermera especialista en Salut Mental (especialitat de 2 anys). Aquestes dues últimes especialitats, Infermeria en Salut Mental i Infermeria Geriàtrica, destaca que és la primera promoció que finalitza la seva formació.

Així mateix, també completen la seva residència 4 especialistes d'infermeria en Atenció Familiar i Comunitària de la Unitat Docent de la Catalunya Central que s'han format en col·laboració entre el CHV-FHSC i els centres d'atenció primària de l'ICS al CAP Vic Nord, Santa Eugènia de Berga i Sant Hipòlit de Voltregà.

Durant l'acte s'ha homenatjat un per un a cada resident, a qui els seus directors i tutors respectius han dedicat unes paraules sobre aquests anys d'aprenentatge que han passat a Osona i per encoratjar-los en aquesta nova etapa professional que comencen.

Residents que també fan recerca

El divendres 19 d'abril va tenir lloc la Jornada de Rercera dels especialistes en formació del CHV-FHSC. Va ser a les 12 h del migdia a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic. Els especialistes en formació van exposar els treballs científics que han realitzat durant la seva etapa formativa i es van atorgar els premiats en les següents categories:

 • Millors treballs finals de residència - Infermeres Especialistes en Formació
  · Alicia Perez Iglesias (IIR Salut Mental)
  · Jocabed Sanchez Cruz (IIR Geriatria)
  · Fátima Mohamed Barraki (IIR Obstetricoginecològica)
 • Millors comunicacións / publicacións del darrer any de formació
  · Ricardo López Escribano (Psiquiatria)
  · Roberto Daniel Cortés Pestana (Geriatria)
  · Sara Fernández Plana (Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu)
  · Miquel Basílio Tarin (Psicologia Clínica)
 • Projectes de recerca liderats per especialistes en formació
  · Rebeca Navarro Martinez (Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu)
  · Lara Guijarro Baude (Obstetrícia i Ginecologia)
  · Maria Belen Escuer Gimenez (Anàlisis Clíniques)
  · Roberto Daniel Cortés Pestana (Geriatria)

Enhorabona als i les premiades i gràcies a totes i tots pel vostre compromís i dedicació a l'excel·lència en la recerca!