Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Residents de primer curs es formen en lesions perineals d’origen obstètric

Diversos MIR i IIR d'Obstetrícia i Ginecologia del CHV van participar recentment en un taller teoricopràctic sobre prevenció, diagnòstic i reparació de lesions perineals d'origen obstètric.

La Unitat Docent Multiprofessional (UDM) d'Obstetrícia i Ginecologia va impartir a finals de setembre una sessió sobre lesions perineals d'origen obstètric. Aquesta formació va ser la primera que la UDM feia en format de taller estructurat i adreçat al conjunt de LLIRs i MIRs d'aquest àmbit. Com a novetat, també es va treballar la part pràctica sobre model animal i de simulació.

La sessió formativa va estar coordinada per la tutora de l'especialitat mèdica, Eva Borralleras, amb el suport de les dues tutores de llevadores, Lucía de Frutos i Carmen Rivasés, i un adjunt del servei, Llorenç Miravitllas.

La trobada va servir per reflexionar sobre les lesions obstètriques, com prevenir-les i com resoldre-les en la pràctica assistencial, tot treballant la tècnica adequada sobre perineus porcins i models de simulació creats a la mateixa UDM amb el suport de l'equip de Docència.

Treballem per millorar la formació dels nostres residents

Una vintena de professionals entre tutors, coordinadors docents i l'equip directiu de Docència del CHV van participar, el passat dimarts 4 d'octubre, en la primera activitat del programa de formació de l'equip docent del CHV: 'Habilitats per acompanyar el desenvolupament dels residents'.

Aquesta primera sessió, impartida per Gemma Prats, va ser molt profitosa i va permetre establir línies de futur per assolir el màxim nivell de qualitat en la formació dels nostres residents.