Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

Els Premis Sanitat Osona 2022 reconeixen la recerca de diversos residents

La quarantena edició del certamen, celebrat divendres en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, va guardonar diferents treballs de recerca i casos clínics liderats per residents que s'estan formant al CHV i la FHSC.

Els residents Carlos Luis Fragachan, Clàudia Pujol i Miquel Basilio recollint el guardó
Els residents Carlos Luis Fragachan, Clàudia Pujol i Miquel Basilio recollint el guardó

La 5a edició del premi de la borsa de formació per a residents, emmarcada en la quarantena edició dels Premis Sanitat Osona, va reconèixer un any més la recerca realitzada per especialistes en formació del CHV i la FHSC. 

En la categoria de treballs de recerca, el resident de Geriatria Roberto Daniel Cortés va ser guardonat pel treball ‘Evaluación del impacto de las neumonías por broncoaspiración sobre la fragilidad en pacientes ingresados en una unidad geriàtrica de agudos’. 

En la categoria de casos clínics, es van reconèixer ex aequo diversos treballs realitzats per residents que s'estan formant al CHV i la FHSC:

  • ‘Isquèmia medul·lar’, de la Dra. Gemma Fargas, resident de Geriatria. 
  • 'Neumonía adquirida en la comunidad, pero ¿por 'neisseria meningitidis'? Reporte de caso y revisión de la literatura', del Dr. Carlos Luís Fragachan, resident de Medicina Interna.

Finalment, Miquel Basilio, resident de Psicologia Clínica, també va ser guanyador de la XXIII Beca d'Investigació de l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona per la investigació ‘Efectivitat de la realitat virtual immersiva en el tractament psicològic del Trastorn Obsessiu Compulsiu'. 

En l'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona també es van lliurar diversos premis a col·laboradors docents com Mariona Espaulella, Javier Díez de los Ríos i Pere Roura.