Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

5 infermeres completen la seva formació com a especialistes

La sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquest dimarts l'acte de comiat de dues llevadores i tres residents d'Infermeria Familiar i Comunitària que aquest mes culminen la seva etapa formativa.

Després de dos anys de formació, dues llevadores i tres infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària que s'han especialitzat als centres del CHV i les unitats docents de l'ICS Catalunya Central han finalitzat aquest setembre el seu període de residència. Amb la voluntat de retre'ls-hi un petit homenatge i reconèixer la tasca feta, tant per les mateixes residents com pels seus tutors i tutores, el Consorci Hospitalari de Vic ha organitzat un acte de comiat a la sala d'actes de l'HUV.

L'acte ha comptat amb les intervencions de la directora de Transferència de Coneixement, Núria Roger; la directora d'Infermeria, Fina Carbonell; la cap d'estudis, Susanna Vilaseca, i la coordinadora d'Infermeria de Formació Sanitària Especialitzada, Alícia Minaya.

Durant l'acte, la directora de Transferència de Coneixement ha felicitat les especialistes per haver culminat la seva formació i ha posat en valor la feina feta durant aquests dos anys, especialment marcats per la Covid-19. Per la seva banda, la directora d'Infermeria, Fina Carbonell, també els ha volgut dedicar unes paraules de comiat, tot encoratjant-les a "continuar gaudint d'aquesta feina".

Seguidament, ha estat el torn de la coordinadora d'Infermeria de Formació Sanitària Especialitzada, Alícia Minaya. "Avui acaba la vostra residència i comença la vostra vida laboral. Vau entrar en plena pandèmia, en un moment complicat per al sistema sanitari, però ho heu sabut afrontar amb professionalitat, passió i ganes de millora".

La cap d'estudis del CHV, Susanna Vilaseca, ha iniciat la seva intervenció recordant els inicis de la formació de les residents, un moment "convuls" per al sistema sanitari, però ha afegit que segur que aquests dos anys els han servit "no només per adquirir habilitats i competències, sinó també per entrenar actituds com la resiliència". Vilaseca ha realçat la "capacitat de sacrifici i l'actitud proactiva" que han demostrat i ha manifestat que ha estat un plaer poder compartir "moments laborals" amb elles.

L'acte de comiat s'ha tancat amb la intervenció d'una de les residents, que ha volgut tenir unes paraules d'agraïment per a tots els professionals que l'han acompanyada al llarg de tot aquest procés, i l'entrega d'un petit obsequi per a totes les especialistes com a record del seu pas pel CHV.