Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

18 nous especialistes finalitzen la seva formació als hospitals i CAP d’Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquest dimarts l'acte de comiat als residents que completen aquest mes de maig la seva etapa formativa als centres sanitaris de la comarca. 

Després de passar entre 4 i 5 anys formant-se com a metges especialistes, un total de 18 residents completaran aquest mes de maig la seva etapa formativa als centres sanitaris d'Osona i es convertiran en professionals de ple dret en les seves especialitats. Per tal d'agrair-los la seva dedicació, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha celebrat aquest dimarts al migdia un acte de comiat adreçat als residents que s'han format a la institució.

L'acte de comiat, que ha tingut lloc a l'Hospital Universitari de Vic, ha comptat amb la participació dels propis residents, així com d'alguns dels professionals que han participat en la seva formació i els seus tutors i tutores, que han aprofitat l'acte per homenatjar els residents dedicant-los unes paraules d'agraïment i comiat.

La directora de Transferència de Coneixement del CHV i la FHSC, la Dra. Núria Roger, ha exposat durant l'acte que cada cop que finalitza una promoció de residents "es culminen anys de feina col·lectiva amb l'objectiu de formar-los amb qualitat " i que "la pandèmia ha fet que fos una etapa intensa, de la qual hem après tots i ha donat un bagatge important als nous especialistes". La gerenta del CHV i la FHSC, la Sra. Sara Manjón, ha felicitat els nous especialistes per haver acabat amb èxit una etapa formativa que els ha aportat "moltes experiències, vivències, aprenentatges i coneixements tècnics, a més dels valors d'una professió molt intensa, que exigeix estar al dia de les novetats científiques i tecnològiques, treball col·laboratiu i una clara vocació de servei". La cap d'estudis, la Dra. Susanna Vilaseca, ha manifestat que més enllà de ser un comiat, l'acte ha estat "una benvinguda com a especialistes i companys de professió" i els ha encoratjat a continuar "creixent, sumant i aportant valor al món sanitari i aprenent per seguir omplint la seva motxilla d'experiència i coneixements".

Aquest mes de maig finalitzen la seva formació una especialista de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, una de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, una de Medicina Interna (especialitats que requereixen 5 anys de formació), una especialista d'Obstetrícia i Ginecologia, dues especialistes de Geriatria (formades conjuntament amb l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic) i un de Psiquiatria (4 anys). Així mateix, acaben també la residència onze especialistes en Medicina Familiar i Comunitària (deu de la Unitat Docent de l'ICS Catalunya Central i un d'ACEBA), que s'han format en col·laboració entre els centres del CHV i els centres d'atenció primària d'Osona (CAP Manlleu, CAP Santa Eugènia de Berga i EAP Vic).

Al mes de setembre, també completaran la seva etapa formativa cinc infermeres, després de dos anys cursant l'especialitat: finalitzaran la residència dues llevadores, així com tres infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària formades a les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i de les quals també hem col·laborat acollint les seves rotacions als hospitals.

Comptant els residents que finalitzen la seva etapa formativa, el Consorci Hospitalari de Vic ha tingut fins aquest mes de maig 86 residents en actiu, que estan en diferents anys del seu període de formació en un total de 10 especialitats.