Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

25 metges, infermeres i psicòlegs comencen la seva formació com a especialistes a Osona

Són 18 metges i 7 infermeres que passaran entre 2 i 5 anys cursant la seva especialització als centres del Consorci Hospitalari de Vic i als CAP de la comarca.

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit avui la presentació dels 25 nous metges, infermeres i psicòlogues internes residents (MIR, IIR i PIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

Durant l'acte, la cap d'estudis, Susanna Vilaseca, ha presentat els especialistes i els ha convidat a reflexionar sobre el procés d'aprenentatge i els valors que l'acompanyen. Ha destacat la humilitat com un dels atributs més rellevants que cal cultivar: "deixeu-vos acompanyar i corregir, tots formem part d'un gran equip i aprenem els uns dels altres. No anem a competir, sinó a col·laborar". Tots els representants de les diferents institucions implicades en la formació sanitària especialitzada els han dirigit unes paraules: "Heu escollit una de les professions més interessants que existeixen, comenceu un viatge molt emocionant", els ha animat la directora assistencial del CHV, la Dra. Rosa Morral. Per la seva banda, el Dr. Joan Espaulella, director mèdic de l'Hospital Universitari de la Santa Creu ha assegurat que "l'arribada de residents proporciona sempre nova energia i fa que siguem hospitals vius". Per la seva banda, la directora de l'EAP Vic Sud, Anna Moreta, ha apuntat: "Recordeu sempre que darrera de cada cas, hi ha una persona". La directora de Transferència de Coneixement, la Dra. Núria Roger, ha posat en valor els 30 anys de trajectòria que atresora el CHV en formació sanitària especialitzada i "el compromís de la institució amb la docència".

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic vuit nous metges i metgesses, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Psiquiatria (1), Medicina Interna (2) i Geriatria (3), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. En l'àmbit d'infermeria, comencen tres llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia i en l'especialitat de Psicologia es formarà una resident. Alhora, també s'incorporen nou metges i quatre infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Nou d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i quatre a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

Qui són els nous residents del CHV?

Els nous residents han arribat a la comarca procedents de la resta de l'estat espanyol i també de Sud Amèrica. També n'hi ha de Catalunya i d'Andorra. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada de les infermeres durarà 2 anys. Al Portal dels Residents del CHV, us presentem la nova promoció de MIR, IIR i PIR: d'on provenen, on van estudiar, quina especialitat cursaran, què esperen de la residència, etc.

> Enllaç a l'apartat 'Ser resident' del portal

Tres dècades dedicades a la formació

Des de fa 30 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes. Aquest últim curs acadèmic, el Consorci Hospitalari de Vic ha participat en la formació de 76 residents entre metges, infermeres i psicòlegs.

En representació de les institucions sanitàries que participen en la formació dels residents, han pres part en l'acte la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement del CHV; la Dra. Rosa Morral, directora assistencial del CHV; el Dr. Joan Espaulella, director mèdic de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic; la Dra. Mireia Gallés, coordinadora docent d'infermeria de l'EAP Vic Sud; la Dra. Anna Moreta, directora del Servei d'Atenció Primària Osona, i la Dra. Susanna Vilaseca, cap d'estudis del CHV.