Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Estem a punt per formar la propera promoció d'infermeres residents

A partir del 20 de juliol, començarà a Osona la formació sanitària especialitzada d'Infermeria geriàtrica i Infermeria en Salut Mental, que se sumen a les especialitats ja ofertes fins ara de llevadora i Infermeria Comunitària. L'Hospital Universitari de Vic va acollir la setmana passada una trobada amb comandaments d'Infermeria dels hospitals de la comarca per donar-los a conèixer el programa de formació dels nous residents.

El proper mes de juliol, el Consorci Hospitalari de Vic acollirà l'inici de l'etapa formativa de nous residents d'Infermeria (IIR), Medicina (MIR) i Psicologia Clínica (PIR). Una de les principals novetats d'enguany és la incorporació de les primeres residents d'Infermeria geriàtrica i Infermeria en Salut Mental, dues especialitats acreditades recentment que suposen una fita important en el desplegament de les diverses Unitats Docents Multiprofessionals de CHV.

Amb l'objectiu que els comandaments d'infermeria dels hospitals d'Osona puguin oferir als residents la millor atenció durant les seves rotacions per cada àrea o servei, l'Hospital Universitari de Vic va acollir el dimecres 16 de juny una sessió informativa sobre els diversos programes de formació sanitària de cada especialitat.

Fins al moment, el CHV ha format llevadores en el marc de la Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia (ho fa des de 2004), i participa des de 2013 en la formació d'infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària (IFIC) de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i ACEBA. A partir d'aquest 2021, també s'incorporaran residents de les especialitats d'Infermeria en Salut Mental i Infermeria geriàtrica, que s'ofereixen a través de les Unitats Docents i Multiprofessionals de Salut Mental i Geriatria.

La presidenta de la subcomissió de Docència en Infermeria, Alícia Minaya, va presentar la proposta formativa acompanyada de les tutores de cada especialitat i va explicar les guies formatives, el model d'avaluació i les condicions específiques dels residents.

Enguany, la tutorització de les futures llevadores anirà a càrrec de Lucía de Frutos i Ruth Marchena i la gestió de la formació de les residents d'IFIC la coordinarà Alícia Minaya. Les noves especialitats IIR estrenaran tutores: Judit Pons, en el cas d'Infermeria en Salut Mental, i Núria Dalmau i Mireia López en l'especialitat de les futures infermeres de Geriatria.

Després de l'assignació de places, realitzada la setmana passada, aquest any 2021 s'incorporaran a Osona 12 IIR de diverses especialitats (3 llevadores, 2 infermeres geriàtriques i 1 infermera en Salut Mental, així com 6 residents d'Infermeria Familiar i Comunitària).