Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

23 metges, infermeres i psicòlegs comencen la seva formació com a especialistes a Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha donat la benvinguda aquesta setmana als 23 nous residents de Medicina (MIR), Infermeria (IIR) i Psicologia (PIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic set nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Obstetrícia i Ginecologia (1), Psiquiatria (1), Medicina Interna (1) i Geriatria (2), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. En l'àmbit d'infermeria, comencen dues llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Enguany s'afegeix per primer cop als nous especialistes en formació un resident de Psicologia Clínica. Alhora, també s'incorporen 10 metges i 3 infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Onze d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i dos a ACEBA (que gestiona l'EAP Vic).

Qui són els nous residents del CHV?

Els nous residents han arribat a la comarca procedents de nombrosos indrets, tant d'arreu de la geografia catalana i espanyola com també d'altres països. El període de formació dels residents de Medicina oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada del psicòleg clínic serà de 4 anys i la de les infermeres en durarà 2. A l’apartat ‘Ser resident’ del bloc us presentem la nova promoció de MIR, IIR i PIR: d'on provenen, on van estudiar, quina especialitat cursaran, què esperen de la residència, etc.

Un quart de segle dedicats a la formació

Des de fa 30 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes.Aquest últim curs acadèmic, el Consorci Hospitalari de Vic ha participat en la formació de 62 metges interns residents (MIR) i 10 especialistes en infermeria, entre les quals hi ha quatre llevadores internes residents (LLIR) i sis infermeres en Atenció Familiar i Comunitària (IIR).