Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Un viatge d’anada i tornada amb destinació al CHV

Íngrid Vilaró és metgessa especialitzada en Medicina Interna i referent en Malalties Infeccioses al Consorci Hospitalari de Vic. L'internista, que va formar-se al CHV, ha tingut un paper central en la lluita contra la COVID-19 així com tots els professionals de la seva especialitat.

Cursar la formació sanitària especialitzada al Consorci Hospitalari de Vic, anar a treballar a un altre hospital i, finalment, tornar per incorporar-se com a metgessa adjunta al centre on es va especialitzar. És la història de la Dra. Íngrid Vilaró, internista especialitzada en malalties infeccioses, que actualment està al capdavant de la consulta sobre VIH.

Després de finalitzar els estudis universitaris en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (Hospital del Mar), la Dra. Íngrid Vilaró va especialitzar-se en Medicina Interna via MIR al Consorci Hospitalari de Vic. En acabar la formació sanitària especialitzada, va quedar-se a treballar al CHV fent guàrdies d'internista i com a staff del Servei d'Urgències.

Uns anys després, la Dra. Vilaró va incorporar-se a l'Hospital Santa Caterina de Salt on ja es va encarar cap a la subespecialitat de Malalties Infeccioses i on va participar en l'establiment de la primera unitat de detecció de càncer anal -en relació amb el virus del papiloma humà- de la província de Girona.

A finals de 2018 va tornar com adjunta al servei de Medicina Interna del Consorci Hospitalari de Vic, un centre amb el que sempre havia estat vinculada i s'hi trobava a gust: "És un bon hospital per fer la residència perquè tens l'oportunitat de formar-te en tots els àmbits de la Medicina Interna i on aquesta especialitat té molt de pes". La Dra. Vilaró reconeix que "les guàrdies són dures i que hi has de dedicar moltes hores, però acaba sent gratificant" ja que la dedicació es tradueix en aprenentatge i experiència.

No només es va especialitzar al CHV sinó que ara forma part de l'equip de Medicina Interna com una adjunta més i és una de les tutores dels residents de l'especialitat. Escollir el CHV per formar-se va ser una bona opció, una elecció que ara, si hagués de tornar enrere, tornaria a repetir.