Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

L'experiència dels residents amb la COVID-19 a l'Atenció Primària

En Josep Manel Laliena Carol és de la promoció de residents de Medicina Familiar i Comunitària que va incorporar-se el 2017. És el seu quart any de formació sanitària especialitzada al CHV en col·laboració amb la unitat docent multiprofessional de l'ICS Catalunya Central, en concret, a l’EAP Santa Eugènia de Berga.

Laliena, juntament amb tres residents més, ha participat en una de les converses de la memòria audiovisual COVID de l'ICS que recull testimonis de professionals que han viscut la pandèmia. Per als metges i metgesses residents, implicar-se en l’atenció dels pacients en plena crisi sanitària ha suposat una gran oportunitat per aprendre i per viure bolcar-se intensament en l’exercici de la seva professió. Ara bé, també ha estat una experiència dura que els “ha fet sortir de la seva zona de confort”, és a dir, moure’s per terreny desconegut, tal i com explica el Dr. Laliena en el vídeo que s’ha penjat al Youtube.

L’itinerari formatiu habitual dels residents es va veure alterat de forma sobtada. Tanmateix, van haver de posar en pràctica tots els seus coneixements en una situació d’emergència sanitària, amb un ritme de feina accelerat i intens que els va permetre enriquir-se molt a nivell professional.

El Dr. Laliena assegura que “tots hem intentat donar el millor de nosaltres” i està segur que l’època de la COVID-19 deixarà petjada entre els residents que l’ha viscut: “Vull pensar que serà una marca en positiu, ja que hem perdut algunes coses però també hi hem guanyat molt”.

Podem veure la conversa sencera aquí: