Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

La R2 Yuhamy Curbelo publica al Journal of Surgical Case Reports

Parlem amb la resident de segon any de Cirurgia General Yuhamy Curbelo sobre la seva recent publicació d'un article i sobre la seva experiència al Consorci Hospitalari de Vic. 

Nom: Yuhamy Curbelo

Edat: 26

Universitat on vas cursar Medicina: Universitat Central de Veneçuela

Especialitat: Resident del Servei de Cirurgia General

Anys d'especialització: 2014-2019


Per què vas escollir el CHV per cursar la teva formació sanitària especialitzada?

El meu millor amic em va ajudar a fer la meva llista d'opcions després de fer el MIR, ell coneixia la trajectòria del Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari de Vic i em va recomanar considerar-ho el dia de l'elecció.

Com valores el teu primer any com a resident? 

Ha estat una experiència excel·lent ja que el nostre Hospital tracta a un gran volum de pacients i això es tradueix en un inavaluable avantatge en el procés de formació de qualsevol metge. Però especialment per a un Resident de Cirurgia, com en el meu cas, per la gran quantitat d'intervencions que vaig poder realitzar.

Quins canvis has notat ara com a R2?

He incrementat els meus coneixements dia a dia, en relació al pacient quirúrgic en urgències, hospitalització i per descomptat en quiròfan al moment de la intervenció, amb l'assessoria i ensenyament dels meus adjunts i companys residents.

Recentment has publicat un article al Journal of Surgical Case Reports, de què tracta el teu article?

En l'article es reporta el cas d'una pacient que va presentar apendicitis aguda complicada amb hemoperitoneu a causa d'Endometriosis apendicular. És una complicació que mai abans havia estat descrita en la literatura.

Com ha estat el procés per arribar a publicar-ho?

El procés va portar mesos, després de correccions i modificacions per al compliment de la normativa de la revista, fins a la seva final publicació.

Tens en ment seguir publicant articles?

Per descomptat que sí, la publicació és la forma més efectiva de transmetre coneixements.

Com imagines el teu futur professional? 

Brillant!... És al que condueix la dedicació i constància.

Què opines de Vic?

Vic és una ciutat molt bonica, segura, organitzada i té tot el que un professional necessita per treballar i tenir qualitat de vida.