Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Estudiants i recent graduats reforcen l’equip humà del CHV

El Consorci Hospitalari de Vic ha incorporat a la seva plantilla una trentena d’estudiants d’últim curs de Medicina i Infermeria i recent graduats per reforçar el seu equip de professionals davant la crisi sanitària causada pel coronavirus.

Entre els nous professionals amb formació mèdica que s'han incorporat al Consorci Hospitalari de Vic per ajudar a atendre pacients amb COVID-19 n'hi ha de ben joves: per una banda, 6 metges amb l’examen MIR fet, i per l'altra, 4 alumnes d'últim curs de Medicina. En total, una desena de metges i futurs facultatius que des d'aquest dimecres treballen al Pavelló Vic Salut. Aquest dimarts han format part de la cinquantena de professionals i voluntaris que han visitat l'espai per ultimar els darrers preparatius abans d'acollir els primers pacients provinents de l'Hospital Universitari de Vic.

Els estudiants i recent graduats de Medicina, provinents de diverses universitats, viuen o tenen relacions familiars a Osona, el que els permet ajudar en l'àmbit assistencial mantenint les mesures de confinament. Segons la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement del CHV, "els nous professionals fa un parell de setmanes que estan treballant al Consorci perquè s'adaptin al nostre model de treball i ara els podrem incorporar al nostre dia a dia". Al Pavelló Vic Salut, estaran acompanyats per altres professionals i realitzaran tasques adaptades a la seva formació. Des de l'Ajuntament de Vic, el Dr. Josep Arimany, regidor de Salut, destaca "l'esforç conjunt que ha fet la ciutat, els voluntaris, les empreses i el Consorci per poder fer realitat l'atenció en aquest espai".

El CHV també ha anat incorporant progressivament durant les últimes setmanes estudiants d'últim curs d'Infermeria per ajudar l'equip de Cures a les diverses plantes de l'Hospital Universitari de Vic. La contractació de les 20 futures infermeres, com la dels seus companys i alguns professionals recent jubilats ha ajudat a la institució a reforçar els equips davant les baixes que es produeixen quan algun professional dona positiu o s'ha de quedar a casa per l'aïllament. D'aquesta manera, el CHV pot seguir oferint l'atenció que necessiten els pacients ingressats als diversos centres sanitaris.