Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

“Els internistes porten el pes dels pacients aguts a hospitalització i a les guàrdies d’Urgències”

Les doctores Íngrid Vilaró i Laura Redondo són tutores dels residents de Medicina Interna del Consorci Hospitalari de Vic des del maig de 2019. Totes dues, exresidents del CHV i metgesses adjuntes al Servei de Medicina Interna, coneixen bé l'especialitat i la formació sanitària especialitzada a l'Hospital Universitari de Vic.

"Medicina Interna és una especialitat de les més completes que hi ha ja que veus al pacient de forma integral. Els internistes han de saber tractar patologies molt diverses dels àmbits de cardiovascular, digestiu, neurològic, infeccions, entre d'altres...", asseguren les doctores Vilaró i Redondo. Com a especialitat generalista, els adjunts de Medicina Interna tenen la capacitat i la polivalència de resoldre un percentatge molt elevat de problemes de salut. Així mateix, en un hospital com el de Vic, "els internistes hi tenen un rol determinant, tant a hospitalització com a les guàrdies d'Urgències".

El fet de tenir dos residents per any de Medicina Interna fa que els adjunts puguin estar molt per ells i rebre una atenció molt personalitzada. "Som un equip jove, dinàmic i actiu i l'Hospital Universitari de Vic és un molt bon hospital per formar-se, els residents surten d'aquí molt ben preparats", conclouen les doctores Vilaró i Redondo.

El CHV imparteix docència en Medicina Interna des del 1990 i compta amb dues places anuals acreditades des del 2005.