Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Els futurs metges i infermeres residents assisteixen a les portes obertes

El Consorci Hospitalari de Vic ha obert aquest dimecres les seves portes a una vintena de futurs residents de Medicina i Infermeria perquè coneguessin de primera mà el model docent de Formació Sanitària Especialitzada del CHV i com són algunes de les instal·lacions on es formaran com a especialistes.

Durant la sessió de benvinguda, la cap d'estudis, Dra. Susanna Vilaseca, ha fet èmfasi en el compromís i la proximitat de tot l'equip de professionals del Consorci: "Els residents formen part de l'equip des del primer dia i treballar en un centre on tothom et coneix té avantatges i permet un millor acompanyament durant tota l'etapa formativa". La mida del CHV facilita que els residents comencin a fer assistència a pacients molt aviat i així adquireixen habilitats amb rapidesa, alhora que poden veure un rang de patologies molt ampli i habitual en la tasca assistencial.

La presentació inicial també ha posat en valor el conveni amb la UVic-UCC, que facilita als residents prendre part d'alguna de les línies de recerca que s'hi desenvolupen.

Per últim, tutors de les diverses especialitats, juntament amb alguns i algunes residents, han realitzat entrevistes personalitzades i una visita guiada per les instal·lacions de l'Hospital Universitari de Vic.

Per la seva part, les Unitats Docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA han explicat als residents interessats en Atenció Familiar i Comunitària el model de formació que es realitza de forma conjunta entre el Consorci Hospitalari de Vic i diversos centres ambulatoris de la comarca d'Osona.

9 especialitats i 22 places

El Consorci Hospitalari de Vic ofereix Formació Sanitària Especialitzada en 9 especialitats -7 de mèdiques i 2 d'infermeres-. Aquest any 2019, hi ha una oferta de 22 places en total: 1 de Cirurgia General, 1 de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, 2 de Geriatria (conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu), 1 de Medicina Interna, 1 de Psiquiatria i Salut Mental, 2 de Infermeria obstetricoginecològica (llevadores) i 14 places per formar metges i infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària (conjunta amb l'ICS Catalunya Central i ACEBA).