Actualitat ← Altres notícies

Jornades i cursos |

Orientem els futurs residents a les Jornades Post MIR

Equip docent i residents del Consorci Hospitalari de Vic van participar en la jornada informativa organitzada, aquest 26 de febrer a Barcelona, per la popular acadèmia de preparació d'exàmens CTO.

El CHV va prendre part un any més en les jornades Post MIR organitzades per l'acadèmia CTO per assessorar en la tria de places als futurs residents de Medicina. La cap d'estudis del CHV, Susanna Vilaseca, va explicar el nostre model de formació sanitària especialitzada en la sessió que va tenir lloc la tarda del 26 de febrer durant la ronda de trobades amb els diversos hospitals docents.

"Al CHV els residents formen part de l'equip des del primer dia", va afirmar Vilaseca, qui també va emfatitzar que les dimensions dels centres, el volum de feina i el seguiment individualitzat fa que els residents assumeixin responsabilitats, posin en pràctica els coneixements que adquireixen i participin constantment en l'assistència als pacients.

Entre les raons per escollir el CHV, la tutora també va esmentar el conveni amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya per poder complementar l'àmbit assistencial amb la vessant de recerca. A la trobada també hi van assistir els residents del CHV Júlia Gardenyes i Tomás Stickar (Cirurgia), i Nadejda Prepelita i Gabriel Hernández (Medicina Familiar i Comunitària).

Al matí, la Dra. Lorena Bajo, tutora de Geriatria, va ser la ponent de referència en la sessió dedicada a explicar de forma global l'especialitat. La Geriatria està assumint una importància creixent a la societat a causa de l'envelliment progressiu de la població, un fet que Bajo va poder constatar en la sessió d'enguany amb la presència de més residents  que en l'edició anterior.

La tutora de Geriatria del CHV va destacar la figura del geriatra com la d'un "súpermetge que sap de tot i que ha d'obrir la porta a nous coneixements amb l'objectiu d'oferir una atenció integral i integrada en situacions de multimorbiditat, cronicitat, complexitat i final de vida".

Les jornades Post MIR del CTO van continuar el dimecres 27 de febrer amb la presentació de diverses especialitats i trobades amb altres hospitals. Ara, només queda que els aspirants encertin la tria. Al CHV, us esperem amb moltes ganes!