Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Segon curs de pràctica en tècnica laparoscòpica al CHV

El Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu organitza el II curs de pràctica en tècnica laparoscòpica per als residents i adjunts de qualsevol especialitat quirúrgica interessats en aprendre i millorar aquesta tècnica.

El Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu organitza el II curs de pràctica en tècnica laparoscòpica per als residents i adjunts de qualsevol especialitat quirúrgica que estiguin interessats en aprendre i millorar aquesta tècnica.

El curs ha començat aquest dilluns 17 de desembre i s'allargarà fins el dijous dia 27. La formació està dirigida per la R5 de Cirurgia Dra. Yuhamy Curbelo, qui fa un any va fer una rotació externa a la Unitat de Cirurgia Laparoscòpica y Bariàtrica de la Cleveland Clinic de Florida, un centre de reconegut prestigi dels Estats Units.

Durant les sessions, es comptarà amb la col·laboració d'adjunts dels serveis de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i d’Obstetrícia i Ginecologia.

La laparoscòpia és l'alternativa mínimament invasiva a la cirurgia oberta convencional en què s'utilitza una petita càmera anomenada laparoscopi per veure dins de l'abdomen a través de petits orificis. Es fa una mínima incisió en un plec longitudinal del melic que permet la introducció de l'endoscopi amb una micro-càmera adossada i ofereix en un monitor la visió panoràmica d'òrgans de la cavitat abdominal.

L'espai de treball s’ha obert a tots els professionals de l'àmbit quirúrgic que en vulguin fer ús durant el període del curs.