Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Una resident de Geriatria guardonada als Premis CHV per la publicació d’un article científic

Maricelis Cruz és resident de Geriatria al Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu des de l'any 2016. A banda d'assistir a persones amb necessitats geriàtriques, fer la residència a Vic li permet també potenciar els àmbits del coneixement i la investigació a través de la participació a estudis i grups de recerca.

La R3 de Geriatria durant la recollida del premi a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic
La R3 de Geriatria durant la recollida del premi a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic

Recentment, Cruz ha publicat un article a la Revista Española de Geriatria y Gerontología (REGG) sobre la miositis per cossos d'inclusió -una patologia degenerativa i inflamatòria que provoca una debilitat lentament progressiva a les extremitats-. En la publicació, la resident explica un cas clínic concret d'un home de 74 anys afectat per aquesta malaltia, amb la finalitat de revisar-ne la clínica i els criteris de diagnòstic.

Es considera que aquesta miopatia està infradiagnosticada en l'ancià. Símptomes típics de la malaltia poden passar desapercebuts o bé atribuir-se a altres malalties. Tot i que no té tractament eficaç, el seu diagnòstic permetria establir un pronòstic, evitar tractaments inadequats i realitzar una millor previsió de necessitats.

Per aquest estudi, publicat a una revista de gran prestigi internacional com és la REGG, Maricelis Cruz també va estar guardonada als Premis CHV 2018, que reconeixen les millors publicacions i comunicacions científiques realitzades pel professionals de la institució. Se la va premiar en la nova categoria de cas clínic.