Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

El MIR més difícil dels últims anys?

L'examen MIR no ha estat senzill pels aspirants que es van sotmetre a la prova el passat 10 de febrer. Segons l'enquesta realitzada per Redacción Médica, el 33% dels enquestats considera que ha estat un dels exàmens més difícils dels últims anys.

D'entre les 225 preguntes, n'hi havia 35 que contenien imatges d'alta qualitat, seguint la tendència de convocatòries anteriors -quan les fotografies ja havien anat guanyant pes-. Aquest fet, sumat a la pèrdua de protagonisme d'assignatures fonamentals en altres edicions, ha fet que alguns aspirants el defineixin com un examen de "dificultat alta tot i que assequible per qui venia molt preparat".

Avui, es publicarà la plantilla provisional de respostes correctes i el termini per presentar impugnacions serà del 14 al 16 de febrer. El dia 28 de febrer, es reunirà la Comissió Qualificadora per a resoldre les impugnacions i publicar la plantilla de respostes correctes definitiva. Amb la mateixa, el Ministeri de Sanitat corregirà els exàmens i, el dia 6 de març, publicarà els resultats provisionals de la prova, inclòs el barem acadèmic i el número d'ordre provisional. Fins a aquesta data no se sabrà amb certesa el futur de cada un dels aspirants presentats a les proves de Formació Sanitària Especialitzada.

Després de mesos i mesos d'estudi, els residents s'han guanyat un bon descans. Ara, a l'espera de conèixer els resultats definitius, els recomanem que es relaxin i desconnectin per recuperar el cos i la ment de tot l'esforç i l'energia invertida. I aprofitem per desitjar-los molta sort!